Antidoping

Antidoping

Antidopingpolitik

Skanderborg Shotokan Karate accepterer ikke brugen af doping. Så enkelt er det!

Vi accepterer selvfølgelig heller ikke opbevaring, salg eller administration af dopingmidler, samt opfordringer til at bruge doping eller overtrædelse af antidopingreglerne i øvrigt.

Antidopingreglerne gælder for alle, der dyrker idræt under DIF eller DGI og dermed dig, som er medlem af Skanderborg Shotokan Karate. Klubben støtter derfor op om Anti Doping Danmarks antidopingregler og det betyder, at medlemmer af SSK, der udelukkes for at overtræde antidopingreglerne, automatisk ekskluderes af klubben. 


Dette betyder bl.a.

 • At du ikke kan træne i klubben
 • At du ikke må fungere som træner i klubben
 • At klubbens instruktører eller ledere ikke kan hjælpe dig i din træning
 • At klubbens medlemmer ikke må have sportsligt samvær med dig
 • At du ikke kan have hverken en lønnet eller ulønnet funktion i en idrætsforening eller klub under DIF eller DGI. 
 • I udelukkelsesperioden er du samtidig udelukket fra at træne i fitnesscentre, der samarbejder med Anti Doping Danmark.
 • Antidopingreglerne gælder både for eliteudøvere, konkurrencedeltagere på et lavere et plan og amatørudøvere.


Det betyder konkret

 • At du selv har ansvar for at overholde antidopingreglerne (det gælder også for udøvere under 18 år)
 • At du selv har ansvar for om den medicin eller de kosttilskud, du evt. indtager, ikke indeholder forbudte stoffer 
 • At du som eliteudøver skal sikre, at du har en medicinsk dispensation (TUE), hvis du indtager lægeordineret medicin der indeholder stoffer, som er på dopinglisten
 • At du er forpligtet til at deltage i en dopingkontrol, som du er indkaldt til - uanset om det er ved en konkurrence eller under træning 


Rådgivning

Skanderborg Shotokan Karate vil altid gerne hjælpe vores medlemmer.

Hvis der er tvivl om, antidopingrelgerne, hvad der betragtes som doping og hvad der ikke gør, kan du altid rette dine spørgsmål til Henrik Christensen.

Desuden har Anti Doping Danmark udviklet app’en Anti Doping Danmark, der giver svar på langt de fleste spørgsmål omkring antidoping og hvor du kan tjekke om din medicin er tilladt osv. 

Links

Antidopingregler i Skanderborg Shotokan Karate

 1. Doping bryder med idrættens ånd om fairplay og ærlighed. Doping er snyd og er mangel på respekt for både sig selv, sporten, ens kammerater og SSK. SSK tager derfor afstand for enhver brug af doping.
 2. Som medlem af Dansk Karate Forbund under Danmarks Idrætsforbund (DIF) er SSK omfattet af de nationale antidopingregler opstillet af DIF og Anti Doping Danmark (ADD), der følger det internationale regelsæt (World Anti-Doping Code).
 3. Alle medlemmer af SSK er forpligtet til at deltage i de dopingkontroller, som de bliver udtaget til uanset tid og sted, og uanset hvilken antidopingmyndighed, der står for indkaldelsen.
 4. Det er til enhver tid den enkelte udøvers ansvar at have kendskab til at overholde antidopingreglerne. Det er derfor altid udøverens eget ansvar at sikre, at intet forbudt stof bliver indtaget.
 5. SSK anbefaler derfor, at man til enhver tid ikke indtager fødevarer, drikkevarer eller kosttilskud, hvis man er det mindste i tvivl om, hvad de indeholder.  Det er som udgangspunkt ikke en undskyldning, at du ikke kender antidopingreglerne, at du f.eks. har fået et produkt uden at vide, hvad det indeholder, eller at et forbudt stof ikke er angivet på varedeklarationen mv.
 6. Hvis man af sundhedsmæssige årsager (fx astma) er nødt til at benytte et lægemiddel som er på dopinglisten, skal man følge reglerne for medicinsk dispensation (Therapeutic Use Exemption, TUE).  Du kan læse om hvilke regler der gælder på Anti Doping Danmarks hjemmeside.
 7. Bliver en udøver udelukket for at have overtrådt antidopingreglerne, vil SSK til enhver tid følge de gældende regler fra DIF i forhold til annullering af resultater, udelukkelse fra træning og konkurrence.
 8. Bryder en udøver antidopingreglerne, kan udøveren ikke fortsætte sit medlemskab i SSK.
 9. Som medlem af SSK forpligter man sig til at efterleve ovenstående regler. Ønsker man ikke dette, kan man ikke være medlem af SSK.

Officiel Facebook side

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes